Praktijk voorbeelden

Voorbeeld 1
Mevrouw is zeer slechtziend. Mevrouw heeft een ziekte die aderverkalking veroorzaakt. Hierdoor kan er op een willekeurige plek in haar lichaam een ader knappen.
Richting haar ogen zijn de aders geknapt waardoor haar ogen beschadigt zijn geraakt en mevrouw nog maar erg weinig kan zien. Ze ziet schimmen.
Mevrouw en meneer hebben zelf geen financiƫle mogelijkheden en komen net rond.
Nu is een tijd geleden de vaatwasser kapot gegaan en door mevrouw haar beperking is deze eigenlijk essentieel voor haar.
Mevrouw kan zelf niet zien of de borden of kopjes vies zijn of niet. De afwas die ze doet met de hand is daardoor ook niet functioneel. Hierdoor krijgt visite vaak vieze glazen aangeboden. Mevrouw schaamt zich hier erg voor. Mevrouw zou erg graag weer een vaatwasser willen maar heeft zelf de mogelijkheden niet om deze te kopen. Hiervoor zouden wij graag uw hulp inroepen.
Meneer heeft hartklachten, rugklachten en apneu.

De Vromen-Gravelijn Stichting heeft een afwasmachine gedoneerd

Voorbeeld 2
Sinds enige tijd heb ik contact met een familie in Doetinchem. Zij hebben een zoon en dochter van 3 en 5 jaar oud. Zij ontvangen een WWB-uitkering van de gemeente Doetinchem.
De heer en mevrouw zijn vanuit Syriƫ naar Nederland gevlucht. In hun geboorteland waren zij allebei als apotheker werkzaam en ze spreken de Engelse taal goed.
Op dit moment volgen de heer en mevrouw allebei een inburgeringscursus. Dit gaat heel voorspoedig en ze boeken hierin allebei veel vooruitgang.
Om erachter te komen hoe zaken in Nederland geregeld zijn, maakt de familie veel gebruik van hun laptop. Ze zoeken zaken op en vertalen dit met bijvoorbeeld Google translate. Hierdoor zijn zij in staat om al een heleboel zaken zonder hulp van anderen te regelen. Dit is momenteel helaas niet meer mogelijk omdat hun laptop kapot is.

De Vromen-Gravelijn Stichting voorziet in een nieuwe laptop.